De schildersdochter

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
(2 klantbeoordelingen)

Auteur: Julie Klassen

Uitgever: Voorhoeve

Jaar van uitgave: 2016

Onderwerpen: Huwelijk, Zwangerschap

Genre:

Koop dit boek direct online »

Koop via een christelijke boekhandel

De schildersdochter

De historische roman ‘De schildersdochter’ van Julie Klassen draait om een knappe jongedame, twee broers, een miniatuurportret en een allesbepalende keuze.

Sophie Dupont assisteert haar vader bij zijn werk als portretschilder; haar eigen werk houdt ze verborgen. In haar vrije uren wandelt ze langs de kliffen bij de kust van Devon waar zich vele schilders en dichters ophouden. Op een van die wandelingen ontmoet ze de knappe Wesley Overtree, de eerste man die haar vertelt hoe mooi ze is.

Kapitein Stephen Overtree is gewend om voor alle ellende op te draaien die zijn broer veroorzaakt. Ook dit keer heeft Wesley zich aardig in de nesten gewerkt. Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en is met de noorderzon naar Italië vertrokken, op zoek naar een nieuwe muze. Om miss Dupont te behoeden voor een schandaal besluit Stephen haar een huwelijksaanzoek te doen. Sophie accepteert dit, maar krijgt ze daar geen spijt van als Wesley terugkeert?

De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de kostuumdrama’s van Jane Austen en de zusjes Brönte.


2 recensies van De schildersdochter

  1. Waardering 5 uit 5

    Eva

    super mooi realistisch boek echt kopen!

  2. Waardering 5 uit 5

    Anne-Roos

    Echt mooi boek, de moeite waard om te lezen

Een beoordeling toevoegen