# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

Eerste licht

Auteur: Bodie & Brock Thoene

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je review achter en maak kans op 25,- euro!

Bestellen

Dit boek kopen? Zoek naar dit boek bij de volgende winkels:

Serie: Anno Domini kronieken (Bodie & Brock Thoene)
Uitgave: 2003
Uitgever: Kok
Categorie:
Deel op:
advertentie

Beschrijving

Revolutie broeit in Jeruzalem. Kort voor Pesach komt een groep Zeloten in opstand tegen Herodes Antipas, maar ze worden bloedig neergesabeld door de Romeinen – samen met honderden onschuldige pelgrims. De sfeer is grimmig en zoals elk jaar groeit de hoop dat misschien dit jaar de Messias zal verschijnen.
Centurion Marcus Longinus heeft geprobeerd de slachting te voorkomen. Zijn aartsvijand grijpt dat aan om hem in diskrediet te brengen. Marcus moet vluchten voor zijn leven. Susanna staat onder de voogdij van Herodes Antipas. Hij wil dat zij trouwt met de wrede Demos, maar Susanna houdt van diens broer Manaen. Demos laat Manaen in de gevangenis gooien. Manaen heeft nog maar één reden om te leven: wraak. De blinde bedelaar Pniël wil niets liever dan de oude verhalen van zijn volk begrijpen. Kon iemand hem maar de thora uitleggen. Kon hij de Eeuwige maar zien…
De wegen van Pniël, Marcus, Susanna en Manaen kruisen die van een zekere Jesjoea uit Nazaret. Over Hem doen de vreemdste verhalen de ronde – hoe Hij een menigte te eten geeft, zieken geneest, en ongehoorde woorden spreekt. De machthebbers voelen zich door Hem bedreigd en willen Hem uit de weg ruimen. Maar het Eerste Licht is niet te doven.
Eerste Licht is het eerste deel in de serie Anno Domini Kronieken, over de turbulente gebeurtenissen in Jeruzalem in de eerste eeuw.

Recensies

Er zijn nog geen recensies.

Geef als eerste een recensie van “Eerste licht”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Ontvang gratis boekentips van
mooie christelijke romans en thrillers