# Type minstens 2 karakters om te zoeken # Klik op enter om te zoeken of ESC om te sluiten

Boeken

(2 recensies)

Het lied van de houtzagerij

Auteur: Vibeke Olsson

Heb jij dit boek gelezen? Laat dan nu je review achter!

Bestellen

Dit boek kopen? Zoek naar dit boek bij de volgende winkels:

Uitgave: 2019
Uitgever: Uitgeverij Mozaïek
Categorie:
Deel op:
advertentie

Beschrijving

Het lied van de houtzagerij’ van Vibeke Olsson is een sociaal-historische roman over kinderarbeid in Zweden. Het vervolg op “De dochter van de houtzager’.
Noord-Zweden, 1882. De veertienjarige Britta werkt als ribbenzaagster op de houtzagerij , terwijl haar moeder haar opleidt tot wasvrouw. Werk gaat voor alles, en God waakt over alles, dat is Britta met de paplepel ingegoten. Maar ze merkt dat haar gedachten steeds vaker afdwalen. Waarom kijkt Nilsson haar zo vreemd aan en waarom doet haar maatje Jorma zo anders dan anders? Dan gebeurt er een tragisch ongeval, waardoor Britta’s leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
‘Je sluit de kleine Britta direct in je hart, en als het kon in je armen.’ – Irma Joubert, auteur van “Het meisje uit het verscholen dorp’

2 recensies van Het lied van de houtzagerij

  1. Eelke

    Prachtig beschreven boek over een familie die arm is maar met diepe inhoud. De realiteit van veel gezinnen in die periode. Echt een heel goede inhoud.

  2. Anja

    Een heel mooi boek! Prachtig om te lezen! Schrijnend is de armoede en de kinderarbeid die verricht wordt. Toch ontbreekt de levensvreugde niet en is er onderlinge liefde. De geloofsbeleving wordt fijngevoelig beschreven. Hoop dat er nog veel boeken van Vibeke Olsson vertaald zullen worden!

Plaats een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven

Ontvang gratis boekentips van
mooie christelijke romans en thrillers