Het schooltje van Auschwitz

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 klantbeoordeling)

Auteur: Mario Escobar

Uitgever: Kok

Jaar van uitgave: 2019

Genre:

Koop dit boek direct online »

Koop via een christelijke boekhandel

Het schooltje van Auschwitz

“Het schooltje van Auschwitz’ van Mario Escobar is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.
Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld.
Een aangrijpende Tweede Wereldoorlog-roman over de betekenis van hoop.
“”Het schooltje van Auschwitz” grijpt je en laat je niet meer los.’ – Irma Joubert, auteur van “Het meisje uit de trein’


1 recensie van Het schooltje van Auschwitz

  1. Waardering 5 uit 5

    Elise

    Dit boek gaat over een Duitse vrouw die getrouwd met een man van Roma afkomst. Haar man en kinderen worden naar Auschwitz gebracht en zij gaat mee ondanks dat ze Duits is. Helene valt in de smaak bij arts Mengele en krijgt de opdracht een schooltje voor kinderen op te zetten in het kamp. Ze weet niet wat het uiteindelijke doel is maar weet wel dat de artsen geen goede bedoelingen hebben. Het boek beschrijft geen nare details maar je voelt zeker aan dat het er erg ellendig is.
    Wat een ongelooflijk moedige vrouw die vecht voor (haar) kinderen om een beetje verlichting te geven op een diep duistere plek.
    Het slot van het boek zag ik niet aankomen maar maakte Helene nog moediger!

Een beoordeling toevoegen