Vogelvlucht

5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 klantbeoordeling)

Auteur: Joke Verweerd

Uitgever: Uitgeverij Mozaïek

Jaar van uitgave: 2016

Genre:

Koop dit boek direct online »

Koop via een christelijke boekhandel

Vogelvlucht

Matthy heeft op het laatste moment haar vlucht naar Jakarta gecanceld. Haar vriendin en reisgenoot Annis begrijpt heel goed dat Matthy haar relatie met Sweder voorrang geeft. ‘Zorg dat deze keuze het waard is!’ Annis komt om, vlucht-MH17 wordt neergehaald boven Oekraïne. Matthy realiseert zich dat zij, door voor zichzelf te kiezen, nog leeft.
Alles staat op zijn kop en Matthy zoekt radeloos naar een houvast. Belangen, dromen en verlangens, alles moet opnieuw geijkt worden. De relatie met Sweder doorstaat de vuurproef niet.
Als Boet, de broer van Annis, naar Nederland komt voor het forensisch onderzoek, herkent Matthy zich in zijn verbijstering en verdriet. Zij houden
elkaar overeind, geholpen door hun vrienden Hilly en Siem, en Raf. Vooral die laatste weet in die droeve dagen een glimp van licht te schetsen. Als
Boet na een halfjaar opnieuw naar Nederland komt, zal duidelijk worden of er genoeg puin is geruimd om iets nieuws te bouwen.

Een tweede leven begint als je beseft dat je maar één leven hebt.

‘Hoog in de lucht vliegt een vogel. Kom, neem me mee. Ver hier vandaan.’


1 recensie van Vogelvlucht

  1. Waardering 5 uit 5

    Willianne

    Dit boek is op zo’n respectvolle manier geschreven en brengt de ramp met de MH17 heel dichtbij. Je wordt meegenomen in de pijn en de onzekerheid die gevoeld wordt als zoiets gebeurd. Dit is echt een bijzonder mooi boek! Absoluut het lezen waard!

Een beoordeling toevoegen